Faq
Q Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van het Randori Platform?
A Nee het gebruik van het platform is gratis.
Q Hoeveel judoka’s kunnen er maximaal in een wedstrijdschema worden geplaatst?
A Er is voorlopig uitgegaan van maximaal 50 judoka’s in één wedstrijdschema. Iedere judoka maakt dan 49 wedstrijden, te verdelen over meerdere speeldagen.
Q Wanneer een judoka niet komt opdagen wat betekent dit voor het wedstrijdschema?
A Een judoka die niet komt opdagen kan geen punten verdienen. Deze punten vervallen aan de tegenstander.
Q Wanneer een competitie is aangemaakt en de resultaten verwerkt, zijn deze dan ook door alle deelnemers online te zien?
A De privacywet staat niet toe dat deze gegevens publiekelijk te zien zijn. Wat wel kan is dat de competitie-leiding de actuele stand op de eigen club-website publiceert. Voorwaarde daarvoor is wel dat deelnemers of hun ouders daar toestemming voor hebben verleend.
Q Kunnen wedstrijdresultaten tijdens de competitie direct online worden ingevuld?
A Dat zou eventueel wel kunnen maar raden wij af. Verbindingsproblemen kunnen voor problemen zorgen waardoor ingevoerde resultaten niet correct kunnen worden opgeslagen. Beter is het wedstrijdschema voor een bepaalde speeldag uit te printen en door een mat jury handmatig in te laten vullen. De competitieleider kan daarna de resultaten digitaal invoeren en het wedstrijdschema voor de volgende speelronde uitdraaien.
Q Kan iedereen de rol van waarnemer vervullen?
A Belangrijk is dat waarnemers enige judokennis hebben en het concept van Randori goed begrijpen. Een waarnemer begeleid de partij en heeft de verantwoording dat beide judoka’s kansen krijgen om judotechnieken in te zetten.
Q Wanneer judoka’s op de grond komen, gaat het gevecht dan door?
A Wanneer judoka’s op de grond terecht komen gaat het gevecht gewoon door. Wanneer er een houdgreep is kan de waarnemer dit aangeven en tot 10 tellen waarna het gevecht weer staande wordt hervat.
Q Mag de waarnemer ingrijpen bij negatief judo van één van beide judoka’s?
A De waarnemer heeft tot taak beide judoka’s kans te geven om judotechnieken in te zetten. Negatief judo als niet vastpakken, alleen maar in de nek pakken, rukken en trekken zonder een worp in te zetten etc. dient door de waarnemer gesignaleerd te worden en aan beide judoka’s worden uitgelegd dat dit niet de bedoeling is. In het meest extreme geval mag de waarnemer een judoka die zich niet aan het Randori principe wil houden, de winst in de partij onthouden door de tegenstander als winnaar aan te wijzen. Deze situatie dient vanzelfsprekend voorkomen te worden omdat dit tegen de geest in gaat van het judo.
Q Wat zijn de criteria om judoka’s bij elkaar in een wedstrijdschema te plaatsen?
A Wanneer het Randori concept is begrepen kan iedereen met iedereen Randori maken. De beste judoka heeft immers de zorg voor de minste. Toch is het belangrijk dat de onderlinge verschillen niet al te groot zijn. De meeste judoleraren weten wel wie tegen wie kan op basis van hun eigen ervaring.
Q Is de Randori Competitie alleen bedoeld voor de jeugd?
A Zeker niet. Voor elke leeftijdsgroep kan een Randori Competitie worden georganiseerd.
Q Welke print instelling heb ik nodig om schema’s en Matrixen uit te printen?
Staat uw vraag er niet bij?
Stel uw vraag via het contactformulier en wij zullen hem z.s.m. trachten te beantwoorden.